7 o  ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤ Ι
Μ Υ Θ Ω Ν   2 0 2 2 -
3 Απρίλη
(Νέα Ημερομηνία)

 7ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ 2022- ΟΡΕΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ «Ολη η ομορφιά της Κρήτης σε μια διαδρομή»

7ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ 2022-ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Ανακοινώνεται η νέα ημερομηνία διεξαγώγής των ορεινών αγώνων 12,5 & 26,3 χλμ (θετικής/αρνητικής ανάβασης ± 650 μ. & ±1500 μ. αντίστοιχα)   στις 3 Απρίλη 2022 και ώρα 10:30 π.μ.

Οι εγγραφές ανοίγουν ξανά για όσους θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά εγγραφή ή όσοι είχαν ακυρώσει την συμμετοχή τους. Εγγραφές -πληρ. https://mytrailrun.wixsite.com/mmm2022 ή απευθείας εδώ https://bit.ly/3z1C05R 

Οσοι είχαν εγγραφεί και θέλουν να συμμετάσχουν ισχύει η παλιά εγγραφή . Θα γίνει σχετική επικοινωνία από την διοργάνωση  μέσω e-mail ή τηλεφώνου για την επιβεβαίωση διατήρησης της θέσης συμμετοχής ή και της κράτησης θέσης του λεωφορείου της διοργάνωσης εάν είχαν δηλώσει.

Επίσης μπορούν να εγγραφούν εκ νέου όσοι θέλουν να αλλάξουν αγώνα δηλαδή από τα 26,3 στα 12,5 χλμ και αντίστροφα .

Μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω συνθηκών ανυπομονούμε  να ξαναζωντανέψουμε το όνειρο μας  να πραγματοποιήσουμε τους ορεινούς αγώνες ,επιθυμία πολλών αθλητών του χώρου. Ορεινοί αγώνες που στην πορεία των εφτά ετών έχουν δώσει χαρά και πολλές συγκινήσεις σε όσους έχουν συμμετάσχει.

Για άλλη μια φορά η  τεράστια φυσική μας κληρονομιά πρόκειται να αναδειχθεί , μέσα από τους 7ους Ορεινούς Αγώνες τρεξίματος ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Οι δύο αγώνες 12,5 & 26,3 χλμ (θετικής/αρνητικής ανάβασης ± 650 μ. & ±1500 μ. αντίστοιχα)  διατρέχουν το ωραιότερο και μεγαλύτερο δάσος της Κρήτης, το δάσος του Σελακάνου τα δάση του Μινό και της ευρύτερης περιοχής των Μύθων Ιεράπετρας . Ανάμεσα από πανύψηλα πεύκα, πρίνους και επιβλητικά φαράγγια που σε καθηλώνουν στο αντίκρισμα τους, θα βρεθούν οι συμμετέχοντες των αγώνων.

 

Όλο το μεγαλείο της Κρητικής γης «συμπυκνωμένο» σε μια διαδρομή. Αρχαία μονοπάτια, παλιά χωριά, και ερημικά ξωκλήσια , εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς θα εναλλάσσονται μπροστά από τις χιονισμένες κορυφές των Λασιθιώτικων βουνών Αφέντης Ψαρή Μαδάρα και Λάζαρος.

 

Κυριακή 3 Απριλίου  2022 ώρα 10:30

 

Εκκίνηση-Τερματισμός: Παλιό Δημοτικό Σχολείο Μύθων Ιεράπετρας

 

Εγγραφές απευθείας στο link : https://bit.ly/3z1C05R 

Λήξη εγγραφών 31 Μαρτίου 2022

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ HARTA SERIES 2022

-O μεγάλος αγώνας των 26,3 χλμ πλοιρεί τα κρητήρια και συμπεριλαμβάνεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της HARTA (Hellenic Adventure Running & Trail Association)!

Η HARTA (Hellenic Adventure Running & Trail Association) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, με σκοπό την ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα αλλά και τη διαφύλαξη των αξιών του, με κάθε δόκιμο μέσο, όπως προβλέπεται και στο καταστατικό της. Παράλληλα, σκοπεύει να αναπτύξει την έννοια της «περιπέτειας» (adventure), ως έννοιας των διασχίσεων ταχύτητας, μεγάλων ανοικτών φυσικών εκτάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά στο https://harta.run και συνοπτικές πληροφορίες όσον αφορά τον αγώνα https://harta.run/events/minoiko-monopati-mython

COVID 19: Με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτούς χώρους σχετικά με τον COVID-19, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν:   

1.     Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

2.    ή Πιστοποιητικό Νόσησης (τελευταίων 6 μηνών)

3.    ή Μοριακό (PCR) τεστ (72ώρου)

ή Rapid τεστ (48ώρου

Βεβαιώσεις των τέστ θα είναι δεκτές μόνο εκτυπωμένες από το gov.gr στο link : Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19

Παροχές αγώνων

 

-Βαρύτιμο μετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες των δύο αγώνων.

 

- Τεχνικό μπλουζάκι για τους συμμετέχοντες του αγώνα των 26,3 χλμ & T-shirt για τους συμμετέχοντες των 12,5 χλμ

 

-Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους δύο αγώνες .

 

-4 Σταθμοί τροφοδοσίας πλήρως εξοπλισμένοι και δύο βοηθητικοί για τον αγώνα των 26,3 χλμ και 2 σταθμοί τροφοδοσίας για τον αγώνα των 12,5 χλμ.

 

- Κύπελλα σε όλους τους πρώτους της γενικής κατάταξης και  των επιμέρους  κατηγοριών

 

- Ασφάλεια και υποστήριξη κατά τον αγώνα από τρεις εθελοντικές δυνάμεις (Σώμα Εθελοντών Διασωστών Ιεράπετρας, Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Ερυθρός Σταυρός Ιεράπετρας )

 

-Δωρεάν μεταφορά από και πρός Ηράκλειο με το λεωφορείο της οργάνωσης

 

- Παραδοσιακό γεύμα μετά το τέλος του αγώνα προσφορά του Π.Σ.Μύθων

 

Κόστος συμμετοχής 15  & 10 ευρώ για τον αγώνα των 26 & 12,5 χλμ αντίστοιχα

 

Συνδιοργάνωση : Π.Σ. Μύθων Ιεράπετρας-Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης 

 

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Μυθιανού επιστήμονα Κου Βασίλη Ζαχαρόπουλου

HARTA LOGO 2.jpg
Met-1001.jpg
untitled-1342.jpg